Wednesday, December 11, 2013


Omega Guard Shaklee, Apakah Faedahnya?

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita . Kebanyakan orang tak mendapat cukup omega-3, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3.
Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA.
ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga. kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan.
EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .


Faedah & kepentingan Omega-3


 1. Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
 2. Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
 3. Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
 4. Mengurangkan risiko strok
 5. Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
 6. Merendahkan tekanan darah
 7. Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
 8. Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.


Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihatMengapa Omega Guard Shaklee?

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?
 • Ibu hamil
 • Ibu menyusu
 • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
 • Lelaki
 • Warga Emas
 • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes

No comments:

Post a Comment